rensmesters

counselling,coaching&psychologie

 

       home | diensten | verwijzers | over MCC | weblog | contact |


Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in de Online Agenda of bel 013-8220022

kinder- en jeugdpsycholoog

Soms zit je om wat voor reden dan ook niet lekker in je vel. Je piekert te veel, je hebt geen plezier meer in school, of het contact met leeftijdgenoten verloopt niet zoals je wilt. In dit geval kan het fijn zijn om hier eens met iemand over te praten. Samen met jou wordt er gekeken waar je tegen aan loopt, en hoe je beter met je problemen kan omgaan. Na deze begeleiding kun je op een andere manier met je problemen omgaan, waardoor je weer lekker in je vel komt te zitten en het vertrouwen in jezelf terug krijgt.

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt de begeleiding vanuit een aanvullende verzekering.

 

trainingen voor kids

In de trainingen voor kids gaan de kinderen spelenderwijs aan de slag. Niet te veel praten maar ZELF VOELEN en DOEN staan centraal. Ieder kind kan in de ontwikkeling extra ondersteuning gebruiken. Letterlijk en figuurlijk steviger in de wereld staan is voor ieder kind een leerzame ervaring.

We hebben drie speciale trainingen:

 

 

Specialist in faalangst

Faalangst is een vervelende angst die ontstaat als je bang bent om fouten te maken, te kort te schieten of denkt dat je niet aan bepaalde verwachtingen kan voldoen. Piekeren, negatief denken of je zenuwachtig voelen zijn allemaal kenmerken die horen bij deze angst.
Faalangst kan zowel bij kinderen op de basisschool voorkomen als bij kinderen op de middelbare school.

Tijdens individuele begeleiding of in groepssessies leren kinderen wat faalangst is en hoe zij dit bij zichzelf herkennen. We onderzoeken samen de vervelende gedachtes die samenhangen met faalangst en vervangen deze door meer helpende gedachtes. Kinderen ontwikkelen zo technieken waardoor zij zich in spannende situaties weer kunnen ontspannen en meer vertrouwen in zichzelf krijgen.

č Lees meer...
č Plan een GRATIS kennismakingsgesprek..

č Lees meer...
č Aanmelden

  č Lees meer...
č Plan een GRATIS kennismakingsgesprek..
 


Oplossingsgerichte kinder- en jeugdcounselling
ondersteunt kinderen bij uiteenlopende problemen, waardoor ze weer goed in hun vel zitten en zich gezond kunnen ontwikkelen. Uitgangspunt is ons geloof in de kwaliteiten en mogelijkheden van elk kind. Ze aanmoedigen deze te ontdekken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, is onze missie. Oplossingsgericht en vanuit een positieve kijk.
 

 

lekker in je velgroeien&ontwikkelenzelfvertrouwensucces hebbenweten wat je wilin je krachtgeloof in jezelf

 

Faalangst in de klas? Doen wat werkt: 5 tips voor docenten & ouders

School is een van de plaatsen waar faalangst het meest tot uiting komt. Als leerkracht, maar natuurlijk ook als ouder, kan het een grote uitdaging zijn om hier goed mee om te gaan. In de omgang met faalangst zijn er een aantal dingen die u als docent of ouder kunt doen. Ik zet een aantal tips voor u op een rij. De tips zijn gericht op de situatie in de klas, maar

kunnen natuurlijk ook thuis toegepast worden.

č Lees verder...

_______________________________________________________________________________________

5 tips voor kinderen die zich moeilijk kunnen concentreren

Ben jij vaak met je gedachten ergens anders, betrap je jezelf erop dat je steeds naar buiten staart of vindt je het lastig om lang stil te blijven zitten? Dan vind jij het waarschijnlijk moeilijk om je goed te concentreren. Wanneer dit vaak voor komt, kan dat erg vervelend zijn. Een van de moeilijkste dingen als je je niet goed kunt concentreren, is opletten in de klas. Dat is vervelend, want dan mis je vaak belangrijke uitleg of krijg je misschien op je kop van de juf of meneer!

č Meer info >

_______________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief

Geschreven door Rens Mesters
Woensdag, 20 augustus 2014

Met veel plezier attendeer ik je op nieuwsbrief voor docenten en intern begeleiders. Met o.a. daarin de  nieuwe trainingsdata, meer informatie over onze werkwijze en een paar mooie links. Lees meer...

 

Passend onderwijs: denken in mogelijkheden

Otto Scharmer’s “Theorie U” toegepast op de onderwijsbehoefte van elk kind
Elk kind verdient goed onderwijs, ook kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Binnen het passend onderwijs volgen zoveel mogelijk leerlingen regulier onderwijs. Het accent verschuift van alleen ‘labelen’ van kinderen, naar kijken wat zij daadwerkelijk nodig hebben om het onderwijs te kunnen volgen. Het uitgangspunt hierbij zijn de mogelijkheden van de leerlingen. Zowel bij kinderen met leerproblemen, beperkingen, als bij talentvolle en hoogbegaafde leerlingen. Onze visie is dat het hiervoor belangrijk is om kinderen als ‘full partner’ te zien; ze leren waar hun krachten liggen, maar ook wat zij moeilijk vinden.

 

č Meer info >

_______________________________________________________________________________________

Individuele kinder- en jeugdbegeleiding bij autisme

 

In de begeleiding leer je wat autisme voor jou betekent. Je leert jouw kwaliteiten kennen, maar ook wat je lastig vindt. Ook kan er met jou gewerkt worden aan situaties die voor jou moeilijk zijn, bijvoorbeeld het contact maken met anderen kinderen of het plannen en organiseren van je schoolwerk.

č Meer info >

Individuele kinder- en jeugdbegeleiding bij ADHD

 

Zoals in het filmpje wordt uitgelegd, is het belangrijk om begeleiding te krijgen over hoe je met ADHD kan omgaan. Hierin leer je wat ADHD voor jou betekent. Je leert jouw kwaliteiten kennen, maar ook wat je lastig vindt. samen met jou werken we aan situaties die voor jou moeilijk zijn, bijvoorbeeld het plannen en organiseren van je schoolwerk.

č Meer info >

_______________________________________________________________________________________

counselling voor volwassenen

vrouw counsellingBlijf niet rondlopen met je problemen als je er zelf niet helemaal meer uit komt. In zulke gevallen is het namelijk zinvol om met een COUNSELLOR te praten. Helpt bij klachten als: piekeren, vermoeidheid, spanning en stress, angst, conflicten, relatieproblemen, rouw, gevoel van leegte, gebrek aan zingeving, zelfvertrouwen. We brengen samen je problemen in kaart en hoe je hieraan het beste kunt werken. De focus ligt op jouw kracht en wat je wel kunt en waar je invloed op hebt
Een groot aantal zorg-verzekeraars vergoedt counselling vanuit een aanvullende verzekering.

č Lees meer...
č Plan een GRATIS kennismakingsgesprek..
 

 Aanmelden Counselling


Mesters Counselling, Coaching & Psychologie
Praktijk voor kortdurende oplossingsgerichte
begeleiding

Afspraak maken of meer info?

Bezoekadres:
Locatie Totaal Vitaal
Noordhoekring 328
5038 GH Tilburg

T: 013-8220022
M: 06-417 66 586
E: info@mesters.nl
I: www.mesters.nl

Mesters Counselling & Coaching is geregistreerd lid van: Algemene Beroepsvereniging van Counsellors (ABvC) en Ingeschreven als Register Therapeut bij RBCZ. Geregistreerd Gcoach.

 

 

 

                        
 

piekeren, vermoeidheid, snel emotioneel, gevoel van spanning, stress, angst, meer balans, conflicten, rouw, isolement, relatieproblemen, gevoel van leegte, gebrek aan zingeving, counselor, coach, zelfvertrouwen, trauma, psychologische of psychosociale hulp,  burnout, burnout, aanpassingsproblemen, stress symptomen, webshare, reďntegratie, psycholoog life coaching, mediation, conflictbemiddeling, Beter in je vel, persoonlijke effectiviteit, mental coach, counsellor, verzuim, ziekte, ruzie, gedragspatronen doorbreken, opleiding,somberheid, depressiviteit, trainer, persoonlijke ontwikkeling, therapeut, EFT Emotional Freedom Techniques, tegen je grens aanlopen, beter leren omgaan met stress, emotie en stressmanagement,, assertiviteit, Online, Skype, uitgeput of vermoeid gevoel, echtscheiding, scheiding Oisterwijk Tilburg, Moergestel, Udenhout, Goirle, Riel, Rijen, Gilze, Berkel-Enschot, Loon op Zand, Waalwijk, persoonlijke ontwikkeling, Mindfulness,ADHD, AD(H)D, Autisme, faalangst, sociale vaardigheid, rots en water, faalangstreductie, kind en jeugd, kinder en jeugd, kinderen, Mobiele website, jeugdbegleiding, kinderbegeleiding, kindertherapie, kindertherapeut, kindercounselling, kindercoach, kindercoaching,