home | diensten | verwijzers | over MCC | weblog | contact  

rensmesters

counselling,coaching&psychologie

Conflict oplossing - Mediation

Wanneer? Als je een moeilijke tijd hebt met het vinden van een oplossing voor een specifiek probleem met je (zaken)partner of werkgever en jullie stemmen er mee in om met elkaar het probleem op te lossen, dan is mediation mogelijk het antwoord. Als mediator, zal ik de samenwerking tussen beide faciliteren, zodat een volwassen oplossing bereikt wordt waar beide mee kunnen instemmen.

Wat is mediation? Mediation is een methode om zelf tot een oplossing te komen onder begeleiding van een professioneie mediator. De mediatior begeleidt, als onafhankelijk persoon, beide partijen naar een oplossing die door hen zelf wordt aangedragen. Voor vrijwel elk conflict is een oplossing te bedenken die voor betrokken partijen aanvaardbaar is. Vaak zien partijen de oplossing zelf niet direct meer en kan de mediatior door de communicatie (weer) op gang te brengen partijen helpen bij het vinden van een oplossing.

Hoe werkt mediation? Voor mediation gelden twee belangrijke uitgangspunten: vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. Partijen kunnen niet gedwongen worden aan een mediation mee te doen. Als partijen voor mediaton kiezen spreken zij af zich voor het bereiken van een oplossing te willen inspannen. De deelnemers verbinden zich ook tot geheimhouding van wat er tijdens de mediation wordt uitgewisseld. Aan het begin van de mediation sluiten beide partijen een mediationovereenkomst. Dan start het mediationoverleg. De deelnemers stellen zich actief op en de mediator zal de deelnemers stimuleren tot overleg. De mediator begeleidt de deelnemers naar een oplossing. Niet de formele standpunten en het verleden maar de belangen van de deelnemers en de toekomst staan daarbij centraal.

De uitkomst wordt niet door de mediator opgelegd maar door de deelnemers zelf bepaald. Dat levert een win-win situatie op. De uitkomst wordt in een overeenkomst vastgelegd en daarmee eindigt de mediation.

Ŕ Plan een GRATIS kennismakingsgesprek..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in de online agenda
              of bel
013-8220022

 

 

 

piekeren, vermoeidheid, snel emotioneel, gevoel van spanning, stress, angst, meer balans, conflicten, rouw, isolement, relatieproblemen, gevoel van leegte, gebrek aan zingeving, counselor, zelfvertrouwen, trauma, psychologische of psychosociale hulp,  burnout, burnout, aanpassingsproblemen, stress symptomen, webshare, re´ntegratie, psycholoog, mediation, conflictbemiddeling, persoonlijke effectiviteit, mental coach, counsellor, verzuim, ziekte, ruzie, gedragspatronen doorbreken, opleiding, trainer, persoonlijke ontwikkeling, therapeut, EFT Emotional Freedom Techniques, tegen je grens aanlopen, beter leren omgaan met stress, emotie en stressmanagement,, assertiviteit, Online, Skype, uitgeput of vermoeid gevoel, Oisterwijk, Moergestel, Udenhout, Goirle, Riel, Rijen, Gilze, Berkel-Enschot, Loon op Zand, Waalwijk