home | diensten | verwijzers | over MCC | weblog | contact  

rensmesters

counselling,coaching&psychologie

 

Wees je eigen Mindful Coach

Aandachtgerichte counselling is een combinatie van Mindfulnesstechnieken, cognitieve- en oplossingsgerichte therapie. Met aandachtgerichte counselling leer je de werkelijkheid te accepteren zoals die is, zodat innerlijke rust en vrede wordt bereikt. Dit maakt Mindfulness (aandachtgerichte counselling) een uniek en uiterst werkzaam middel. En biedt het volop mogelijkheden om de kwaliteit van het eigen leven te verbeteren.

 

  • Training Mindfulness / aandachtgerichte counselling, 8 bijeenkomsten van 2 uur op maandagavond of dinsdagochtend.

  • Individuele begeleiding kan in overleg op ieder moment starten. De cursus duurt ook dan 8 keer. Per keer 1 tot 1˝ uur

 

De meeste therapievormen zijn erop gericht problemen te verminderen (we noemen deze therapieën probleemgericht). Eigenlijk is dat vreemd, want veel problemen zijn niet eenvoudig op te lossen. Ze vormen een integraal onderdeel van ons bestaan. We lossen op wat we kunnen en wat niet valt op te lossen zullen we moeten accepteren. En zelf als je een probleem kunt oplossen, dan zal dat nooit lang duren voordat een volgend prrobleem zich aandient. Er is altijd wel ergens een probleem. Als je wacht gelukkig te zijn totdat alle problemen zijn opgelost, kun je lang blijven wachten!
 

Vrijwel alle cliënten met problemen zeggen dat ze gelukkiger zouden willen zijn. Als er meer momenten van geluk zouden zijn, dan wordt de last van hun problemen een stuk draaglijker. Mindfulness is bij uitstek geschikt om dat doel te bereiken. Mindfulness richt zich namelijk - veel meer dan andere therapieën - op hoe je gelukkiger kunt worden. Mindfulness zorgt ervoor dat problemen het leven niet langer beheersen, zodat ruimte ontstaat voor vrede, geluk en heling.

 

De kern van problemen is dat we ons vaak laten meeslepen door gedachten en gevoelens die te maken hebben met het verleden, de toekomst of wat er in het heden anders zou moeten zijn. Daardoor verliezen we de aandacht voor het huidige moment, het nu. We beleven onze directe omgeving minder intens omdat we in gedachten steeds ergens anders zijn. We zijn alsl het ware in het ooit-en-nergers. Als het ons lukt om in het hier-en-nu te blijven, beleven we het leven veel intenser. We zijn ons bewust van het ‘ware leven’ en beseffen dat we niet vanzelfsprekend hoeven mee te gaan in de oneindige dramatiek van onze problemen.

 

MINDFULNESS: OPEN AANDACHT

Een bewuste, open en vriendelijke aandacht die vrij is van veroordelingen noemen we mindfulness. Dit is de kern van aandachtgerichte therapie. Mindfulness is nooit afhankelijk van wat er in je leven gebeurt. Het is enkel een houding die je te allen tijde kan aannemen. In feite heb je niets nodig om mindful in het leven te staan. Het is een natuurlijke houding die we kunnen aannemen als we niet bezig zijn met problemen of andere dramatische zaken. Mensen die mindful zijn, zijn volledig in het hier-en-nu.
 

Bepalend voor de mate waarin je als deelnemer verandering in je leven zult ervaren, is vooral de manier waarop je de technieken verweeft in je eigen (coachingtraject en) persoonlijke ontwikkeling. Deelnemers geven aan dat de duurzaamste veranderingen bij hen hun oorsprong vinden in veranderingen op een dieper niveau, en niet alleen in een nieuwe ‘gereedschapskoffer’ met speciale vaardigheden en technieken om problemen te verminderen.
 

Aanmelden: Training Mindfulness / Aandachtgerichte counselling

 

  • Training Mindfulness / aandachtgerichte counselling, 8 bijeenkomsten van 2 uur op maandagavond of dinsdagochtend.  € 297,- incl. BTW.

  • Individuele begeleiding kan in overleg op ieder moment starten. De cursus duurt ook dan 8 keer. Per keer 1 tot 1˝ uur € 61,25 incl. BTW.

Een groot aantal zorgverzekeraars erkent de waarde van aandachtgerichte counseling door consulten (soms deels) te vergoeden via de aanvullende verzekering. De vergoeding wordt gegeven onder ALTERNATIEVE ZORG dus vraag naar waar jij recht op hebt, onder die noemer. Meestal is dat een max bedrag per sessie of een max bedrag per jaar. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging ABvC en NVPW. Bekijk hier het volledige overzicht inclusief de vergoedingen per zorgverzekeraar.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


 


č Training Mindfulness /
      Aandachtgerichte Counselling

č Praktische informatie
č Aanmelden

 


Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in de online agenda

 

 

 

piekeren, vermoeidheid, snel emotioneel, gevoel van spanning, stress, angst, meer balans, conflicten, rouw, isolement, relatieproblemen, gevoel van leegte, gebrek aan zingeving, counselor, zelfvertrouwen, trauma, psychologische of psychosociale hulp,  burnout, burnout, aanpassingsproblemen, stress symptomen, webshare, reďntegratie, psycholoog, mediation, conflictbemiddeling, persoonlijke effectiviteit, mental coach, counsellor, verzuim, ziekte, ruzie, gedragspatronen doorbreken, opleiding, trainer, persoonlijke ontwikkeling, therapeut, EFT Emotional Freedom Techniques, tegen je grens aanlopen, beter leren omgaan met stress, emotie en stressmanagement,, assertiviteit, Online, Skype, uitgeput of vermoeid gevoel, Oisterwijk, Moergestel, Udenhout, Goirle, Riel, Rijen, Gilze, Berkel-Enschot, Loon op Zand, Waalwijk, Aandachtgerichte Therapie